Kdo bo odgovarjal za fiasko glavnega vladnega protikriznega ukrepa – uvedbe davka na nepremičnine?!

26. Feb 2014 09:18

fiasko_davek_na_nepremicnineDa se nepremišljena in brezglava uvedba davka na nepremičnine spreminja v en velik fiasko, vse bolj jasno postaja tudi vladi Alenke Bratušek, ki ga je sprejela na silo, zatisnjenih ušes in oči pred mnogimi nasveti in opozorili.

Strokovnjaki in poznavalci problematike davka so mesece pred sprejetjem zakona glasno in vztrajno vladno koalicijo opozarjali, da je baza popisa nepremičnin nezanesljiva in polna napak, obenem pa ljudje nimajo urejenih drugih pravno-lastniških razmerij, potrebnih za tak davek.

A vladno vztrajanje in rinjenje z glavo skozi zid ne čudi, saj je brezglava improvizacija pravzaprav vzorec delovanja te vladne ekipe, ki očitno ni dorasla funkcijam, katere so ad hoc zavzeli.

Po informativnih izračunih davka se ljudje na terenu srečujejo z nepreglednimi vrstami, zasedenimi telefoni in splošno preobremenjenostjo pristojnih institucij.

Nekaj teh problemov na svojem blogu predstavlja Klotilda.

(V anketi na Drugem svetu – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali bi vlada Alenke Bratušek zaradi fiaska z davkom na nepremičnine morala odstopiti)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]