Peterka efekt ali lepa prihodnost?

26. Feb 2014 10:12

Peter_Prevc_wikiPeter Prevc, dobitnik srebrne in bronaste medalje na nedavno končanih olimpijskih igrah v Sočiju, je pri svojih 21. letih že doživel enega izmed vrhuncev kariere.

S tem nenadni vzponom skakalca iz Dolenje vasi pa nekateri vlečejo vzporednice tudi z meteorskim vzponom najboljšega skakalca v zgodovini Slovenije ter enega najuspešnejših slovenskih športnikov nasploh Primoža Peterke. Kot je znano je imel slednji že na vrhuncu svoje kariere nemalo težav, ki so nato eskalirale do velikih problemov tudi po končani športni poti. A na veselje vseh naj bi si Primož Peterka naposled le uredil svoje življenje.

Lahko torej potegnemo vzporednice Pterke s Prevcem, ki v svojih nastopih včasih deluje že mogoče kar preveč resnobno in zrelo?

Bloger Anže analizira zgodbi obeh skakalcev in med drugim ugotavlja, da kar povezuje Prevca s Peterko je predvsem njegova starost. Prve uspehe je namreč žel že pred dopolnjenim 20 letom. Toda psihična trdnost in šampijonske vrline, ki jih Peter premore ga navdihujejo, da ne bo prišlo do ti. Peterka efekta. (foto: wikipedia)

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]