Kdo koga jaha v zdravstvu

31. Avg 2013 09:03

Je zdravstvena reforma spol mogoča? Kot meni Rafael Zupančič – Raf je v zdravstvu sicer možno marsikaj racionalizirati. Toda izgleda, da so nekateri zdravstveni ter profitno naravnani zdravstveni lobiji izredno močni in trdo prisesani na dosedanje financiranje. Zato se oklepajo obstoječega in vplivajo na zmanjševanje zdravstvenega eura na drugih področij, kjer pa je zniževanje finančnih sredstev nedopustno.

Medtem je udarila novica, da bodo morale nekatere medicinske sestre v UKC vračati v štirih letih preveč izplačanih plač v višini cca. 30.000€ na osebo. Ob tem pripomni, da samo totalni bedak ne bi vedel, da je dobil v štirih letih 30.000 € preveč.

Obenem pa imamo v bolnišnicah katastrofalno stanje, ki je ovrednoteno na 120€ in več na dan, medtem ko imajo domovi za starostnike le po 13€ na dan za zdravstveni normativ. Vmes pa padejo zapori kjer polni peznion velja kar cca. 85€ na dan, pri čemer je hrana zapornikov v zaporih s tremi meniji ovrednotena v višini socialnega normativa v domovih starostnikov. To pa je sramotno, dodaja bloger.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]