“Ko sem prebrala o izplačanih honorarjih, predvsem tistih gospe ministrice, mi je dvignilo pokrov”

6. Mar 2015 13:23

zaposli-meGeneracije mladih se že vrsto let ubadajo z zelo nezavidljivo situacijo na trgu dela. Število brezposelnih oseb v Sloveniji je še vedno krepko čez 120 tisoč, od katerih pa je veliko tistih, ki jim je prva postaja po uspešno zaključenem šolanju Zavod za zaposlovanje.

Težav s katerimi se soočajo mladi, ki se na vse pretege trudijo pridobiti zaposlitev, je veliko. Poleg tega pa jim voljo jemljejo še novice iz gospodarstva in politike, ki jim jih mediji dnevno servirajo. Težave mladih v tokratnem zapisu predstavlja brezposelna blogerka Marjetka.

“…ko sem prebrala današnje o izplačanih honorarjih, predvsem tistih gospe ministrice, mi je dvignilo pokrov. Ti isti ljudje nam mladim govorijo, kako moramo delati zastonj in si pridobivati izkušnje. Ne boste verjeli to počnem in imam izkušenj že za kar nekaj strani CV-ja, čeprav kadroviki in delodajalci pravijo, da naj bo CV samo na dveh straneh. Ampak glej ga zlomka, vedno znova si rečem, rajši napišem vse, kar pride v upoštev, da se bodo videla moja znanja in izkušnje. Največkrat sploh ne dobim odgovora ali pa že tisto znano, kako so izbrali drugega kandidata.”

Nadaljevanje zgodbe, s katero se lahko poistoveti mnogo mladih, si preberite v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]