Ko umre svoboda govora

5. Jan 2016 07:07

casopisNovinarji, publicisti, blogerji, uporabniki facebooka in tviteraši pišemo o marsičem in se o marsičem izrekamo, oblikujemo takšne in drugačne sodbe o določenih tematikah, ki jih obravnavamo. 

Prav tako vsak piše v določenem slogu, ki pritiče normalnim demokratičnim družbam, to je v maniri svobode govora, pri čemer seveda uporablja znotraj svojega sloga tudi različne podzvrsti. Podobnih metod se poslužuje tudi Sebastjan Erlah.

Problem pa nastane,  ko zaradi sloga, ki ga pri pisanju pisec uporablja, pride do takšnih interpretacij zapisov, ki nimajo nobene stvarne podlage v že predhodnem opusu pisca oz. so interpretacije v popolnem neskladju s stem, kar avtor ves čas sporoča v svojih pisanjih.

Še večji pa je problem, ko se ubije svoboda govora, ko zaradi tovrstnih neprimernih interpretacij, ki temeljijo na podlagi gojenega sovraštva do določenega avtorja, ki zamegli vso logično in literarno presojo, na način, da določenega avtorja zaradi takšnih ali drugačnih prijav, na domu obišče policija.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]