Koga ima ta država za norca?

9. Maj 2015 08:04

zdolgocasen_delavec

Tuji strokovnjaki nas že od sprejetja zadnje pokojninske reforme dalje leta 2013 opozarjajo, da tudi ta reforma ni dolgoročno vzdržna in da bodo kmalu potrebne spremembe. Država je te namige najprej sprejemala z rahlim nasmeškom, češ, kaj pa vi veste.

Že nekaj časa lahko zaznavamo posredna in sprva precej sramežljiva, zdaj pa že kaj jasna in konkretna sporočila, da bo reforma res potrebna, ocenkuje DKamien. Pri tem pa naj niti predlagatelj zakona (vlada) niti zakonodajalec (parlament) nista jasna, kdaj bo do tega v resnici prišlo, saj so usklajevanja tega področja mukotrpna za vse pogajalske strani.

To, na kar država ne pomisli, ko zažene kolo kakršnihkoli sprememb pa je, da dajalci dela, zaposlovalci, podjetja razmišljajo točno diametralno nasprotno.  Delodajalci si ne želijo starejših delavcev.  Podjetja v resnici sploh nimajo programov umeščanja starejših sodelavcev v delovni proces.

Tako si ta država predstavlja, da bomo delali dlje. Tako tudi znižuje podatke o številu brezposelnih. Bloger se tako upravičeno sprašuje, kdo ima tukaj koga za norca.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]