Koliko stran vrženega denarja si lahko privoščimo?

11. Dec 2018 16:20

V času volitev lahko pogosto spremljamo neetično ravnanje odhajajočih politikov. To se odraža tudi v duhu rednih služb v javnem sektorju, kjer sedijo izbrani, ki so v času mandata vladajoči garnituri krili hrbet. To pa se dogaja tudi na strani zmagovalcev.

Ko se v koaliciji preštejejo in preverijo, ali so si primerno razdelili stolčke, ugotovijo, da jih kar nekaj med njimi nima kje sedeti. Tako si izmislijo nove potrebe po kadrih, da ta pridni ne bi ostali brez službe, piše Kamien Komunikacije. Ob tem izpostavlja zadnjo pogruntavščino z na novo odprtim delovnim mestom še enega državnega sekretarja kot “skrbnika za beg kadrov”.

Problem pa je sistemski, saj mladim ne morejo zagotoviti dobrih plač, ker so preveč obdavčene in je NETO izplen skromen. To težavo pa rešujemo uvedbo državnega sekretarja za iskanje rešitev, kako preprečiti beg možganov!

Da bo jasno: vsakomur na tem svetu privoščim službo, solidne redne prihodke, socialno varnost, zdravje in srečo. Toda to službo si moramo običajni ljudje prigarati s kompetencami, izkušnjami, izobrazbo in zavzetostjo — in to v hudi, neizprostni konkurenci. Na atraktivna delovna mesta se prijavlja tudi po več sto kandidatov. Delodajalec ima velike možnosti izbire in izbere tistega, ki je res najboljši in mu bo s svojim delom prispeval točno to, kar podjetju primanjkuje.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]