Komisar naj bo Karl Erjavec

1. Avg 2014 13:28

Karl_Erjavec“Alenka Bratušek si tega mesta ne zasluži. Imela je priložnost, pokazala je kaj zmore. Niso bile zgolj slabe odločitve. Posrečila se ji je tudi kakšna dobra. Imenovanje za komisarko bi nekako potrdilo, da je bilo njeno delo dobro opravljeno. To bi bilo neupravičeno. Ne moremo in ne smemo spregledati, da je Alenka v zadnjem času dobila kar nekaj klofut.”, je prepričan bivši poslanec Marko Pavlišič ob dogajanju okrog izbire slovenskega kandidata za evropskega komisarja, ko se je Alenka Bratušek brezsramno samoimenovala na omenjeno pozicijo.

Vlada sicer predlagala listo treh kandidatov. Ob Alenki Bratušek sta kandidata še Tanja Fajon in Karl Erjavec. Pavlišič pa si na mestu komisarja najbolj želi slednjega.

Izbor Fajonove na mesto komisarke bi namreč pomenil vrnitev Igorja Lukšiča na velika vrata, kot evroposlanec.

In zakaj bi bil po mnenju Pavlišiča najboljši možni scenarij izbor Erjavca za komisarja? Erjavec namreč že zelo dolgo velja za problematičnega fanta slovenske politike, ki s svojimi izkušnjami in zahtevami vseskozi zavira prepotrebne spremembe. Znebiti se ga tudi ni mogoče razen, če se ga umakne na pomembnejše mesto, recimo mesto komisarja, rezmišlja Pavlišič. (foto: wikipedia)

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo ali se strinjate, da Alenka Bratušek postane Evropska komisarka)

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]