Kontra dogovoru sindikatov javnega sektorja z vlado

4. Jan 2019 15:55

Rafael Zupančič – Raf je prejel vprašanje o tem, če podpira civilni nadzor v Domovih za starejše občane. Ob tem je moral odgovarjati tudi na vprašanje, če meni, da bi se kaj izboljšale razmere za stanovalce v Domovih za starejše po Sloveniji. Takole odgovarja:

Dobro vem, ko se začne mešati civilna družba v strokovne zadeve po mojih izkušnjah nastanejo zdrahe, namesto, da bi se zadeve izboljševale. Prej bi se vsi morali spraševati o sramotnih plačah, ki jih določa država v javnem sektorju, zaradi katerih ni mogoče več skoraj zaposliti kadrov.

Verjetno bi pred letom 2005 menil drugače in razmišljal v smeri, da bi to bilo dobro, danes pa jaz osebno ne podpiram tega, ker iz 13 letnih izkušenj vem, da so ljudje tu varni in, da imajo tu vsaj tisto osnovno dostojanstvo, celo več od tega, ki ga osamljeni ne bi imeli. 

Seveda je res tudi odvisno od vodstev in organizacije dela, če so v vodstvu ljudje, ki imajo empatijo in čut do starejših kot do svojih staršev in gledajo na starejše in pomoči potrebne kot ljudi in ne kot številke oz. strošek potem je vse na mestu. Saj nastanejo tudi težave, ki pa so rešljive konstruktivno s sodelovanjem vseh deležnikov v zadovoljstvo vseh. 

Oznake: ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]