Kosilo z Igorjem Bavčarjem

4. Apr 2019 06:07

Leta 2012 je bil Vinko Gorenak notranji minister v Janševi vladi, Igor Bavčar pa je bil v predkazenskem postopku, ko sta se oba v policijski menzi dobila na kosilu. Kosilo je takrat zelo medijsko odmevalo, saj je bilo lahko sklepati, da se je bila tema kosila predkazenski postopek zoper Bavčarja.

Vinko Gorenak zato tokrat v svojem blogu po sedmih letih razkriva, kako je prišlo do kosila in kaj je bila tema pogovorov. Kot v zapisu zagotavlja Gorenak neposrednega vplivanja na predkazenski postopek ni bilo.

“Leta 2012 sem bil notranji minister. Tisti, ki me spremljate daljše obdobje, se boste spomnili obtožbe dominantnih medijev, da se notranji minister na kosilu sestaja s kriminalcem, kar naj bi bilo popolnoma nedopustno.  Če bi bilo tako poročanje točno, bi bilo to nekaj res nezaslišanega, toda resnica je bila že takrat popolnoma drugačna. Danes po sedmih letih, lahko povsem brez zadržkov razkrijem dogajanje tistega časa. Konec koncev Igor Bavčar je obsojen in prestaja zaporno kazen, nad katero še vedno visi ustavna presoja in nič me nebi presenetilo, če bi ustavno sodišče razsodilo v njegov prid. Sam pa sem upokojenec. To sta dva temeljna razloga za to, da vam sporočim čisto resnico, torej kaj se je takrat dejansko dogajalo… nadaljevanje na Gorenakovem blogu

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]