Kulture, kakršno smo poznali, danes ni več

7. Feb 2018 07:08

Bliža se kulturni praznik pa se človek nehote vpraša, kako je do tega prišlo, da ga vedno manj Slovencev občuti kot praznik, saj je vedno več tistih, ki ga vidijo le kot dela prosti dan! Morda se bo kakšen odgovor našel tudi med vrsticami v nadaljevanju.

Slovenska aktualna politika, ki za izobraževanje otrok v zasebnih šolah ne želi plačevati enako denarja, kot za izobraževanje otrok v državnih, se je predvolilno odločila, da bomo financirali nov urad za kulturne pravice narodnih skupnosti nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije. Bomo s to nenavadno potezo pahnjeni nazaj v čase, ki smo jim s plebiscitarno odločitvijo rekli ”ne”?

Peti teden v letu 2018 je minil v znamenju menjave na vrhu NSi, odmevala pa je tudi novica o za skoraj 70 milijonov evrov nezakonitih naročil v UKC Ljubljana. Dolge čakalne vrste imajo, denimo, za rakave bolnike katastrofalne posledice. Kakršnakoli jezna in uporniška asociacija na račun tatov, ki na vse mogoče načine bogatijo na račun bolnikov, naj rodi- končno že- sadove! Državljani bi se tej mafijski kliki morali že zdavnaj upreti!

Zakaj se jim ne, pa je vprašanje, na katerega bodo terjali odgovor naši zanamci, če jih bo po tem, ko jih brezglava politika brez milosti podi iz države, sploh še kaj ostalo … več (piše: Milena Miklavčič). 

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]