Lahko DeSUS preživi razkol v stranki?

12. Avg 2020 10:14

Poslanska skupina DeSUS-a Aleksandre Pivec  bržkone ni pozvala k odstopu zaradi njenega vodenja. Afer je bilo polno že pri Karlu Erjavcu.  Ne, mnogo bolj verjetno je, da so se preprosto prestrašili, da bodo nenehne kritike v medijih do konca zbile javnomnenjsko podporo stranki, kar ankete tudi dokazujejo. Da bi se rešili bremena vseh napadov, so prišli do odločitve, da bi z novim vodstvom lahko bilo lažje. Kar seveda ne drži.

Ni Aleksandra Pivec kot predsednica stranke tista, ki je lastnoročno DeSUS pripeljala v koalicijo z Janšo. Poslanci, ki jo pozivajo k odstopu, niso z ničemer izkazali, da želijo predčasne volitve. Ker so vsi napadi na Pivčevo bili posledica strategije, da se uniči vse potencialne zaveznike SDS-a, se kritike z njenim odhodom ne bodo končale, ampak bodo trajale tako dolgo, dokler DeSUS ne gre iz koalicije, ali dokler nima več nobene podpore med volivci. To ni nekaj kompleksnega, to je čisto preprosta strategija.

Aleksandra Pivec se kljub nesoglasjem s poslansko skupino še ne da in upa, da bo dobila podporo vodstva stranke. Racionalno to več ni, ker bi lahko stranko razklalo na dvoje in jo še dodatno potopilo. A v resnici ni racionalen niti odziv poslanske skupine.  Pokazali so šibkost, ki bo na koncu samo kaznovana…več v zapisu Saša Ornika

foto: DeSUS

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]