Lahko zaradi polnih nakupovalnih centrov trdimo, da ljudje ne živijo v pomanjkanju?

26. Apr 2016 06:07

V petek zvečer so bile nekatere trgovine odprte do polnoči in v njih se je trlo ljudi. Zagotovo, bilo je nekaj popustov, toda to ne more pojasniti množic. Prej imajo ljudje radi razvedrilo. Nakupovalni centri so že zdavnaj postali kraji, kamor ljudje gredo preživljat svoj prosti čas.

Ljudje, ki lahko po trgovinah zapravljajo za vsako neumnost, seveda ne živijo v krizi. Toda, ali lahko zaradi tega trdimo, da mnogo ljudi ne živi v pomanjkanju? Lahko zato, ker je nakupovalnih centrov vedno več in da so parkirni prostori kljub temu vedno zasedeni, trdimo, da vsem ljudem gre dobro in se brez razloga pritožujejo? Lahko rečemo, da ker so opoldne vse gostilne, restavracije in barčki prepolni in vse sedi in pije, živimo v obdobju obilja?

Na zastavljena vprašanja v tokratnem zapisu odgovarja Sašo Ornik Jin. Uvodoma meni, da je družba vedno razslojena, v nakupovalnih centrih pa vidite vse mogoče. Toda ne gre metati v isti koš tiste s polnimi vozički nepotrebne krame, ki se naslednji trenutek pritožujejo, kako slabo jim gre v življenju in tiste, ki iz diskonta nesejo nekaj hrane…

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]