Magna, argumenti in zarotniški covfefe

4. Jun 2017 08:24

Potem ko je v začetku vse kazalo, da je glede investicije svetovnega avtomobilskega giganta Magne Steyr, bolj kot ne vse odločeno in določeno, se je v zadnjem obdobju močno zapletlo. Tako močno, da so tudi vodilni v Magni sporočili, da za vsako ceno ne bodo vztrajali v Sloveniji.

Zgodba okoli investicije Magne v Hočah torej postaja vedno bolj prvovrstna politična tema v državi. Žal manj izmenjave argumentov in bolj retoričnih puhlic in čustveno obarvanih prepričanj. Še več, že dolgo se ni zgodilo, da bi kakšno investicijo, če odmislim istočasni in za vlado podobno ključen projekt drugega tira, spremljal tolikšni medijski covfefe, če uporabim Trumpov tipkarski neologizem.

Po drugi strani je Magnin prihod dobesedno razklal narod na dve polovici, kar se tiče podpore projektu, v uvodu v analizo glede dogajanja okrog Magne, piše dr. Boris Vezjak.

V analizi med drugim izpostavi, da nebi bilo dobro z lahkoto spregledati dejstvo, da prihaja Magna v Slovenijo verjetno predvsem zaradi bogate finančne injekcije, nižje plačanih delovnih mest in morda še kakšnega razloga ekološke narave.

Kot še poroča Vezjak je namreč Magna, zaradi podobnih razlogov, odprla svoj obrat tudi v Srbiji. Tja ga je preselila iz Češke, pri čemer pa ni skrivnost, da je Magna obrat v Srbijo preselila predvsem zaradi cenejše delovne sile. Več v zapisu.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]