Ivo Boscarol prejel visoko italijansko državno odlikovanje

4. Jun 2017 20:24

Na praznovanju italijanskega državnega praznika, dneva republike, v Narodni galeriji v Ljubljani je za svojevrstno presenečenje poskrbel italijanski veleposlanik v Sloveniji, nj. eksc. Paolo Trichila, ko je v imenu Republike Italije Ivu Boscarolu, generalnemu menedžerju in direktorju ter večinskemu lastniku svetovno znanega Pipistrela, podelil visoko italijansko državno odlikovanje red italijanske zvezde.

Italijanski veleposlanik je predstavil Iva Boscarola kot zelo uspešnega slovenskega podjetnika, ki je po očetu italijanskega izvora, kot priča njegov priimek.

“Ni potrebno, da posebej predstavljamo letalsko podjetje, ki ga je ustanovil in ga vodi; Pipistrel; tudi zaradi vpetosti v mednarodno letališče v Gorici. Gre za primarno slovensko naložbo v Italiji, ki ima tudi simbolno vrednost pri konkretnem sodelovanju v čezmejni regiji. To bo, skupaj z drugimi praksami na različnih področjih, kot so Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje, Poti miru oziroma muzeji brez meja, še bolj okrepilo prijateljstvo in možnosti za razvoj v obeh državah”, je dejal ambasador Trichila… kaj je ob tem povedal Boscarol preberite na blogu novinarja Marijana Zlobca.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]