Med begunci večina takih, ki ne bežijo pred vojno

28. Jan 2016 08:37

Pogled na begunce oz. migrante se je v nekaj mesecih zelo spremenil. Prizorov, kot smo jim bili priča ob prihodu prvih skupin zlasti v Nemčiji, ko so jih ljudje pričakali z napisi dobrodošli, ne vidimo več. Slika se je v zadnjih tednih povsem obrnila. Od postavljanja žice, do zaostrovanja azilne zakonodaje. K temu so prispevali tudi napadi v večih evropskih državah, ki pa so jih, sodeč po v medijih navedenih narodnostih, zakrivili predvsem neintegrirani ekonomski migranti. Med prebežniki je namreč le majhen delež tistih, ki dejansko bežijo pred vojno. Večina je begunski val izkoristila za migracijo in s tem še bolj otežila življenje tistim, ki pomoč res potrebujejo.

Nemški poziv, ki je verjetno zadeva dolgoročne politične strategije in je EU stresel prav v temelje, je v samem bistvu sebičen, ubran le na lastno korist kot prebiramo, bodo imeli Nemci manjko delovne sile in ker so Nemci gospodarni računovodje – spomnimo se le časov nacizma, kako gospodarno so znali ravnati s “predmeti”, ki so ostali za trupli – so izračunali, da bo cenejše, če uvozijo novodobne sužnje.

Ljudje, ki bežijo pred vojno, so dobrodošla “gužva” tudi za druge. Jasno je namreč, da je pravih beguncev, ljudi, ki resnično bežijo pred vojno in razdejanjem, komaj kaj več kot 20 %. Vsi ostali so ekonomski migranti, med njimi kup avanturistov, jebivetrov, tudi takih, ki smo jim včasih rekli »lumpenproletariat«… več bloger Sintra.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]