Dejan Židan in Janez Janša v pogovorih na tretjem

5. Jun 2014 08:16

zidan_jansaPo fiasku Igorja Lukšiča in njegove SD na evropskih volitvah je sledilo hitro ukrepanje. Lukšič je že naslednji dan podal svoj odstop, na čelo stranke pa se je zavihtev Dejan Židan, ki je že v prvih nastopih pokazal držo, ki zelo spominja na Lukšičevega predhodnika in sedanjega predsednika države Boruta Pahorja.

Nenazadnje je to še enkrat dokazal v nedavnem pogovoru na tretjem programu nacionalne televizije, kjer je pred dnevi nastopil tudi pravnomočno obsojeni predsednik SDS Janez Janša. Tematika pogovora in slog obeh politikov ne bi mogel biti bolj različen.

Dejan Židan je pokazal svojo umirjenost, obnašanje in povezovalnost pa tudi pogumJanez Janša pa se je pretirano vrtel okoli zgodovine, da bi si človek na trenutke lahko mislil, da je njegov program sestavljen iz besed Kučan, Udba, komunizem, Murglje ipd.

Na nek način se tako ponavlja zgodba z volitev leta 2008, torej boj med takratno Pahorjevo SD in Janševo SDS. Spet imamo boj dveh slogov, ki se izključujeta. Kdo bo zmagal tokrat? Več v analizi piše Sašo Ornik Jin.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]