Mencinger liberalec?! “Farbanje” volivcev gre v absurde

11. Apr 2014 07:07

foto_mencin_wikiZavzema se za prosti trg, nizke davke, nevmešavanje države v gospodarstvo, privatizacijo, nizko obremenitev plač … ste v tem opisu prepoznali dr. Jožeta Mencingerja, uglednega slovenskega “staroekonomista”?

Verjetno ne, prej se vam je obris njegovih idej in prepričanj izrisal v njegovem nasprotju. Podpornik nacionalnega interesa, državnega lastništva, visokih davkov za zagotavljanje obširnega javnega sektorja, nasprotnik privatnega šolstva, zdravstva, zagovornik regulacije trga … da, to je opis dr. Jožeta Mencingerja, kakršnega Slovenci poznamo. Legitimno? Vsekakor. Skladno z načeli liberalca? Nikakor.

In prav v Mencingerjev liberalni pedigre nas z nosilstvom liste kandidatov za uvrstitev v skupino evropskih poslancev liberalnega zavezništva ALDE skuša prepričati Pozitivna Slovenija. Še ena stranka, ki oblast izvaja z višanjem davkov, upiranjem privatizaciji na vseh nivojih in z drugimi nič kaj liberalnimi ukrepi.

Situacija bi bila groteskna, če ne bi imela strahovito resnih posledic na revščino prebivalcev Slovenije, pa z glavo zmajuje Pavel, ki obenem opozarja še na Mencingerjev “zaničljiv odnos do EU”. (foto: wikipedia)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]