Mali nogometni čudež za mletje velikanov

10. Apr 2014 20:38

foto_atl_madNe Real, ampak Atletico Madrid je tokratni krvnik katalonske Barcelone v četrtfinalu lige prvakov in ob energični, agresivni, strastni, predvsem pa taktično dovršeni igri Atletica se je včeraj res dalo uživati. Velika Barcelona je bila razorožena in praktično brez moči.

“Nogometni bog in čudež Messi je sestopil na zemljo, deloval je medlo, okrog njega pa so bili vselej najmanj štirje domači igralci, ki so ga popolnoma izločili iz igre,” svoja opažanja s tekme povzema Raf.

“Domača obramba je delovala neprebojno in ob dejstvu, da so v zadnjih 17 evropskih tekmah domačini ob 16 zmagah samo enkrat samkrat remizirali, pove mnogo o kvaliteti tega moštva, ki so ga skušali razni kritiki in pristaši večjih klubov nekako izločiti iz možnosti za nadaljevanje tako v ligi prvakov kot tudi v La ligi.”

Ne pozabimo, Atletico Madrid je hkrati vodilna ekipa španskega prvenstva, v hrbet ji gledata obe sanjski, predvsem pa mnogo dražji moštvi Barcelone in mestnega tekmeca Reala. Uvrstitev kluba, ki ima celoten proračun v vrednosti 1,4 Neymarja ali Bale-a v polfinale Lige prvakov torej ni naključna.

Bloger se v zapisu še vpraša, ali poraz Barce pomeni hkrati tudi njen dokončni zaton, pokomentira pa tudi drugo včerajšnjo četrtfinalno tekmo.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]