Resnična slika kriptoscene v Sloveniji: preberite, kdo je propadel

10. Jan 2019 14:53

Analizirali smo več kot 40 slovenskih zagonskih podjetij, ki so kapital za razvoj svojega projekta zbirala z javno prodajo kriptožetonov (ICO) oziroma lastne kriptovalute. Za neuspešne se jih je izkazalo 17, še nekaj drugih pa visi na tanki nitki oziroma so se preusmerili v projekte, ki so drugačni od prvotne vizije.

Vodstvo večine startupov je vlagateljem pojasnilo, kaj je šlo narobe, po drugi strani pa se jih je po tem, ko so njihovi projekti zašli v slepo ulico, veliko izmed njih preprosto prenehalo oglašati. Preberite, katerim projektom ni uspelo in kakšno storitev so razvijali.

Razvijali so spletno platformo, na kateri bi lahko sodelovali izkušeni trgovci s kriptovalutami in začetniki, ki se na to področje šele podajajo. Danes spletna stran coinpennant.com ne deluje več, ugasnjeni so bili tudi profili na družbenih omrežjih, na blogu Medium in na forumu Reddit.

Srce projekta Autorize je bila spletna platforma, ki bi na preprost način z uporabo tehnologije veriženja podatkovnih blokov za kar največjo zanesljivost uporabnikom omogočila deljenje in najemanje premičnin, torej avtomobilov, plovil ali letal. ICO projekta Autorize je bil napovedan za obdobje med 14. majem in 14. junijem 2018.

Vodstvo Autoriza se je po 6. juniju lani brez pojasnila, kaj se je zgodilo s projektom, nato prenehalo javljati na profilih na družbenih omrežjih, spletna stran autorize.io ni več dostopna, podjetje Autorize d.o.o. pa ima blokiran tekoči račun. Ustanovitelja Autorize sta se pozneje preusmerila v podoben projekt, in sicer v aplikacijo za deljenje in najemanje vozil Giro … več (piše: Matic Tomšič za SiolNET). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]