Milojka Kolar Celarc in pacient št. 6023

31. Okt 2017 09:37

Naše zdravstvo se že nekaj časa ubada z mnogo težavami. Vsled temu se reforme sicer napovedujejo že nekaj mandatev, a zdi se, da se kaj konkretnega in državljanom koristnega naredi le tu in tam. Tudi tokratna zdravstvena ministrica pretežno menca na mestu.

Državljani smo naročniki in vlada je pri nas v službi. Kar mene zadeva, ste posel izgubili. Tako gre to v realnem svetu.

Zgodba o našem zdravstvu je postala do konca neprebavljiva. Za bruhat. In tudi na smrt žalostna. Zdravstveni sistem sam potrebuje urgentno zdravljenje. Kakšnih sedem mesecev pred iztekom tega vladnega mandata lahko brez poglobljene analize in debelih statistik ugotovimo, da ministrici za zdravje v tem mandatu ni uspelo rešiti skorajda nobenega izziva, ki ga je prevzela od prejšnje garniture.

Prav nasprotno! Vse kaže, da je danes še slabše, kot je bilo. Predvsem bolnišnično zdravljenje. Bolnik, ki je imel s svojim zdravnikom dolgoleten osebni odnos, je postal pacient št. 6023. Tu se začne razkrivati trhla in plesniva struktura, ki je očitno nihče ne zna postaviti na novo ali vsaj obnoviti in učvrstiti. Zato umirajo otroci in odrasli…

Celoten komentar na ministričino delo, izpod peresa Darinke Pavlič Kamien, preberite tukaj.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]