“Miro Cerar bo postal Borut Pahor”

6. Jul 2014 10:54

cerar-pahorTeden pred volitvami vse kaže, da bo ugledni pravnik Miro Cerar na politični parket stopil z največjo, mandatarsko podporo. Danes je v svojih izhodiščih, obljubah in programu zelo nekonkreten, kot da bi skrbel za manevrski prostor, v katerem bo lahko kasneje krmaril.

Dejstvo namreč je, da ne glede na obljube in predvolilna mnenja po volitvah prav veliko možnosti ni. To je na svoji koži najbolje izkusila Alenka Bratušek, kateri je en obisk Bruslja na glavo obrnila vsa njena politična stališča in obljube. Kaj to pomeni v razmerju do zaupanja volivcev, je bolj ali manj jasno.

Poslavljajoči se poslanec Državljanske liste Marko Pavlišič pa se boji nečesa drugega. Da bo Miro Cerar namreč postal novi Borut Pahor: “Človek, ki je tri leta skakal na vlak, dokler se vlak ni naveličal in skočil nanj. Ki je probleme odlagal in pri tem sanjal, da je krize zdaj zdaj konec.”

Pavlišič namreč za Cerarja ugotavlja, da je za to prav dovolj odmaknjen od realnosti: “Do sedaj je živel v svojem akademskem krogu, obdan z ljudmi, ki jim je ključen ugled (pa karkoli že to pomeni, le da si lepo oblečen), odlični prihodki iz redne zaposlitve z dodatnimi prilivi.”

V politiki pa ni dovolj, da sprejmeš načelno odločitev, da bi načelno moralo biti dovolj denarja tako za ceste kot za vodovod na onkologiji. Tam je potrebno denar nekje vzeti,opozarja bloger. Za manjkajoči denar pa moramo prositi na finančnih trgih …

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]