Murgelska pica ali Janša v piceriji

27. Maj 2018 07:07

Janez Janša je na čelu SDS izstavil oglaševalski dosežek v obliki volilnega videa. Ta je ponudbo pic naredil za osnovno gesto metafore, s katero nam sporoča, da je volilna izbira podobna izbiri pice. 

Starejši par se odloča o tem, pri kom naročiti pico. On je naiven, njegova draga je previdnejša. On bi naročal pice pri tistih, ki jih oglašujejo kot najboljše, ona pri preizkušenih starih picopeških obrazih. Ker ve, da so novi prazni in sumljivi. Ko na vrata istočasno pozvonita oba prinašalca pic, eden zanjo in eden zanj, oba hvalita svojo. Na prvi piše »Pica Murgle«, na drugi piše »SDS«. Kamera nam nato pokaže presenečenje pri prvi »okrašeni« pici iz najbolj demonizirane četrti v Ljubljani – legla primordialnega sovražnika Janševe paranoje, torej komunizma in njegovega slovenskega praočeta, Milana Kučana, piše Boris Vezjak.

Poteza SDS se mu zdi komistično primitivistična. Na YouTube so propagandni video pospremili še s svarilom: »Ne dovolite, da vas zavedejo z lepimi besedami. Premislite, preden izberete!«

(Foto. blog In Media Res)

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]