Kitajci prvi ocenili kriptovalute. Katera je najboljša?

27. Maj 2018 20:13

Izdano je bilo prvo poročilo kakšne od javnih ustanov, ki ocenjuje in razvršča tehnologije veriženja blokov oziroma pripadajoče kriptovalute. Kitajska, vodilna država po številu patentiranih načinov uporabe globalne tehnologije veriženja blokov, je kot najboljšega ocenila ethereum.

Raziskovalni inštitut kitajskega ministrstva za industrijo in informacijsko tehnologijo (IT) je izdal prvo globalno poročilo o javni tehnologiji veriženja blokov (blockchain) in pripadajočih kriptovalut. Gre za prvo uradno javno izdano oceno kriptovalut, ki jo bodo od zdaj podali na mesečni ravni. V prvi izdaji so ocenili in razvrstili uporabnost tehnologije trenutno 28 izdanih kriptovalut in ICO-žetonov.

Ethereumu je kot najbolje ocenjeni tehnologiji za sklepanje pametnih pogodb in značilnemu predstavniku druge generacije tehnologije blokovnega veriženja podatkov uspelo zasesti sam vrh lestvice. Uvršča se med tri najboljše v vsakem od treh kazalnikov. Ko gre za meritev časa ustvarjanja bloka, se ethereum šteje za najhitrejšo tehnologijo … več (piše: Marjan Žlogar za Siol.NET). 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]