Na kaj pomisli predsednik Pahor, ko ima v mislih varnost države?

28. Dec 2016 09:13

Naš predsednik Borut Pahor nadaljuje s svojim nekonvencionalnim predsednikovanjem. Urad predsednika Republike Slovenije je namreč ob dnevu samostojnosti in enotnosti ponovno pripravil dan odprtih vrat.

Sicer je pri predsedniku Pahorju že stalnica, da ob velikih praznikih odpre vrata svoje palače. Se pa seveda nekaterim ob tem porajajo določena vprašanja.

Dr. Boris Vezjak tako na svojem blogu lotil omenjenega dogodka z vidika varnosti.

Na kaj pomisli predsednik Pahor, ko ima v mislih varnost države? Hja, na obiske državljanov pri sebi v pisarni. Ker je najbolj varno misliti nase in na svoje koketiranje z ljudstvom – v katerem je, to je že treba priznati, presneto dober.

O tem beremo v poročilu STA ob še enem dnevu odprtih vrat, ki jih je priredil v predsedniški palači. Struktura agencijske vesti, v njenem največjem delu, je v tem smislu povedna.

Dokaz, da je Slovenija varna država, je predsednik izpeljal iz dejstva, da je on na široko odprl vrata k sebi. Da ne bi kdo pomislil, da je to storil iz kakšnega drugega razloga. Njegovo misel o Sloveniji kot eni najbolj varnih držav na svetu so novinarji STA celo na dveh mestih zato neposredno povezali z obiskovanjem kabineta, kjer lahko, če imate srečo, srečate njega, sicer pa sina Luko in partnerko Tanjo, ki ga tam nadomeščata… nadaljevanje razmišljanja na Vezjakovem blogu.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]