“Povsod vidijo ruske agente, ruske spletke, vsaka politična alternativa je že poskus destabilizacije.”

28. Dec 2016 08:08

Če so v preteklosti v Rusiji povsod videli ameriške zarote, ameriške agente, ki skušajo spodnesti oblast in sprožiti barvno revolucijo ali preko volitev iz države narediti zahodno kolonijo, ali povzročiti njen razpad, se je zdaj takša paranoja prenesla na zahod.

Sašo Ornik Jin tokrat komentira eno izmed manipulacij, ki so si jo nedavno privoščili tudi v Dnevniku, kjer so z zlorabo nekaj resnice, skušali pri bralcu doseči točno določen rezultat. Takšnih manipulacij pa je s strani zahodnih medijev v zadnjem obdobju čedalje več.

Pri vsej propagandi čez Rusijo niso več v igri racionalni argumenti, opravka imamo s poneumljenimi manipulacijami. Lahko se samo še norčujemo. Mostovi so že zdavnaj bili vsi porušeni.

A po drugi strani je zanimivo, kako ta manipulacija v resnici poteka. Ste namreč kdaj pomislili, zakaj je problematično, če neko politično stranko v Evropi financira ruska banka, ne pa če jo ameriška? In če bi jo kitajska? Ali saudska? Zanimivo, ne, kako malo kritik je Hillary Clinton doživela od mainstream medijev, ker so njeno fundacijo v preteklosti finančno podprli Saudijci, ki seveda niso nikakršen vzor demokracije in svobode.

V nadaljevanju navede nekaj primerov.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]