Namera za cepljenje pri odrasli populaciji prvič presegla 70 %

22. Sep 2021 17:34

Najnovejša raziskava Valicona kaže na to, da se je delež tistih, ki so se oz. se še nameravajo cepiti proti covidu-19, prvič povzpel čez 70 %.

Tokratna meritev kaže, da se je namera cepljenja od zadnje meritve še nekoliko povzpela in dosegla 68% (gre za seštevek že vsaj enkrat cepljenih in tistih, ki pravijo, da se bodo zagotovo ali verjetno cepili). Poleg višjega deleža cepljenih, je nekoliko več tudi takih, ki se bodo zagotovo cepili (7%, pred dvema tednoma 5%). Se je pa na ta račun očitno znižal delež teh, ki bi se verjetno cepili (tokrat je takih 7% vprašanih, pred dvema 9%). Delež teh, ki se verjetno ne bodo cepili ostaja enak kot pred dvema tednoma, delež teh, ki se zagotovo ne bodo cepili pa je za dve odstotni točki nižji, tako odgovarja 19% vprašanih.

Minimalna dosegljiva stopnje precepljenosti v populaciji od 18 do 75 let je tako v primerjavi z dvema tednoma nazaj še nekoliko narasla in z 72% sploh prvič, odkar agencija izvaja raziskavo, presegla 70%, maksimalna dosegljiva stopnja precepljenosti pa tokrat znaša 81%.

O razlogih, ki ljudi vodijo k odločitvi, da se cepijo, lahko preberete v raziskavi Valicona (tukaj).

foto: pixabay

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]