Namig inšpektorjem, česa naj se lotijo namesto planšarjev na Veliki planini

5. Avg 2014 14:52

kriza“Vsa velika infrastrukturna poldržavna podjetja so si ustvarila nekakšno povezano strukturo hčerinskih podjetij, pa še drugih sumljivih lastniških podjetij, ki le z imenom insinuirajo, da so v enakem statusu kot glavni del, v resnici gre pa profit lastnikom. Ta podjetja nastopajo kot del sistemov, celo ljudje v podjetju jih enačijo s starimi TOZD-i. Mislijo, da pač poslujejo med sabo, da denar kroži, o stroških se ne sprašujejo, saj morajo ob storitvi povedati le svoje stroškovno mesto, ostalo je avtomatizirano.”

To je namig blogerja Neue Ekspres potem ko naj bi nedavno gledal, kako so inšpektorji ustrahovali planšarje na Veliki planini.

V uvodu zapisa sicer podrobno opiše napake, ki so se dogajale v Sloveniji, kar ga pripelje do spoznanja, da je razmišljanje, da bo vzpostavljanje nekakšne pravne države, preganjanje sivega trga, sprejemanje novih predpisov, pokopavanje kosti, reševanje javnega sektorja, zagotovitev regresa za penzioniste za eno leto, itd., kaj rešilo, enostavno bebavo.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]