Nataša Pirc Musar: sposobna in prodorna ali velika škodljivka?

24. Mar 2014 08:32

np_musar_wikiInformacijska pooblaščena Nataša Pirc Musar sodi med tiste javne osebnosti, ki se zaradi svojih preteklih dejanj (ali vsaj njihovih interpretacij) niso uspeli izogniti predalčkanju po principu levi/desni.

Medtem ko predvsem levo in socialistično usmerjeni del populacije v njej vidi inteligentno, sposobno in prodorno osebo, ki je brez dlake na jeziku, jo desno-konservativni pol razume kot še en spretno grajen kader levice.

Teza se slednjim potrjuje te dni, ko je Musarjeva deležna pozornosti in intervjujev v nekaterih velikih slovenskih medijih, med njimi v levo usmerjenem Delu oz. njegovi Sobotni prilogi. Šlo naj bi za podporo pri njeni kandidaturi za direktorico RTV Slovenija, kar je za politiko tradicionalno izredno pomemben kadrovski položaj.

Prav v slednji pa je bila Musarjeva deležna tudi obravnave s povsem drugega, lahko rečemo negativnega vidika. Pero je namreč v svoji predzadnji kolumni za Sobotno nabrusil najbolj brani slovenski kolumnist Marko Crknovič, postavil tezo, da je demokraciji zrasla čez glavo in jo označil za “veliko škodljivko”.

Tovrstni “ad hominem” diskreditaciji pa ugovarja dr. Boris Vezjak, ki izpostavlja direktne etotične označevalce v Crnkovičevi kolumni, zaradi katerih bi po njegovem mnenju urednik moral objavo zavrniti.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]