“Ne, Janša ni center sveta”

2. Maj 2014 08:11

jansa_23Višje sodišče v Ljubljani je v primeru Patria torej potrdilo sodbo okrajnega in s tem predsedniku SDS Janezu Janši odprlo vrata v zapor za dve leti. Ta odločite pa je kar završala med Slovenci. Pripadniki Janše so tako burno pospremili dogodek s kritikami slovenskega sodstva in predpostavkami, da je šlo za politično motivirano sodbo, med nasprotniki Janše pa je kar pokalo od sreče in navdušenja.

Kakor je bilo pričakovati, niti odločitev sodišča ni mogla prepričati prepričanih in razdeljenost slovenskega naroda se nadaljuje, ugotavlja Jin. Janez Janša sicer je zelo pomembna osebnost v slovenskem političnem prostoru. Na eni strani se je okoli njega ustvaril kult osebnosti, ko čez njega ni dovoljena nobena kritika, na drugi strani se je razširilo sovraštvo, ki raste z vsako besedo, ki jo predsednik SDS izusti.

Bloger pa poudarja, da je Janez Janša kljub temu le še en politik več in se okoli njega ne vrti cel svet. Po obsodbi Janše moramo naprej brez njega, kar pa ne bi smelo biti težavno, saj ga po vsej verjetnosti lahko kdo nadomesti.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]