“Ne vem kakšni kriminalci sploh še so v zaporu, če so vsi največji na prostosti”

26. Jun 2015 08:06

bratusek,cerar,jansa,peterleV luči 24 obletnice ustanovitve države Slovenije so na televiziji nastopili trije bivši (Petrle, Janša, Bratuškova) in aktualni predsednik vlade dr. Miro Cerar ter razčlenjevali, kje smo se 24 let po osamosvojitvi znašli, kam gremo in kje smo delali napake.

Bloger Neue Ekspres je bil do nastopajočih zelo kritičen. Ob poslušanju mu je tako prišlo na misel, da morda ne bi bila slaba kakšna odškodninska tožba Peterletu. Slednjemu očita, da bomo njegove izbrisane in varčevalce Ljubljanske banke ravno sedaj plačevali vsi ostali, on bo pa užival v svoji evropski pokojnini.

Med drugim je prepričan tudi, da se žal nismo zavedali vseh posledic naše plebiscitarne odločitve. Pragmatično naj bi nam namreč dali na razpolago »dokaj prazen« življenjski prostor z določenimi omejitvami, imeli so svoje načrte, a so nam pustili, da ga vsaj »opremimo« po svoje. To »opremljanje« je tisti izvirni greh naše zaplankane slovenceljske politike, leve in desne.

V vrsti kritik dodaja še, da ta razvpita pravna država, o kateri tako rad govori aktualni predsednik vlade, očitno deluje le v eno smer. Premaguje najšibkejše, vsak malo večji lopov se ji smeji v obraz. Ne vem kakšni kriminalci sploh še so v zaporu, če so vsi največji na prostosti…

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]