Naši politiki so spet pokleknili pred mogočno bruseljsko administracijo

10. Apr 2017 13:23

Uvedba ponovnega popolnega nadzora na shengenskih mejah je po pričakovanjih povzročila pravi kaos. Ob tem pa se postavljajo tudi določena vprašanja, na katera bi morala odgovoriti naša politika.

Vsem je bilo namreč jasno, kaj bo za Slovenijo pomenil letošnji sedmi april, ko bodo začeli veljati novi ukrepi varovanja schengenske meje. Nastal bo popoln kaos, običajen petek se bo spremenil v večurno čakalnico na mejah s Hrvaško od Dragonje do Prekmurja. Da bo ironija še toliko večja, v obeh smereh. Tudi ob izstopu iz Schengna.

To je vsak, ki uspe sešteti dve in dve, vedel tudi na dan, ko so ta ukrep v Bruslju sprejeli. Med njimi so bili tudi Slovenci. Medlo so ti politiki opozorili, da zna to v Sloveniji povzročiti težave, niso pa ukrepali. Niso zahtevali izjeme za Slovenijo, ki jo uredba sicer dovoljuje, niso šli po svoji poti in zaščitili interesov Slovencev.

Ko gre za nepotrebne in predvsem neučinkovite administrativne ukrepe, kakršen je ta, so politiki dolžni zaščiti interese svoje družbe in prebivalcev. Tokrat so politiki v imenu vseh prebivalcev Slovenije spet pokleknili pred mogočno bruseljsko administracijo. In s čim bodo plačali to svojo kvizlinško držo?

V nadaljevanju piše Miran Ališič.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]