Šefic in Podbregar domnevno prejemnika nenavadnih izplačil iz tajnega fonda SOVA

15. Dec 2016 07:07

Na SOVA trenutno poteka izredni strokovni nadzor, ki naj bi bil povezan s spornimi izplačili Boštjanu Šeficu in Iztoku Podbregarju iz posebnega sklada agencije. Oba očitane nepravilnosti zanikata.

Kot poročajo na Pod črto, kjer razkrivajo primer, so na Slovenski Obveščevalno-Varnostni Agenciji potrdili, da od 14. oktobra pri njih poteka izredni strokovni nadzor, ki ga je odredil direktor agencije Zoran Klemenčič.

Nadzor je, kot gre sklepati iz pojasnil Sove in navedb virov, namenjen iskanju in analizi dokumentov o sporni porabi sredstev iz posebnega sklada agencije. Sredstva iz tega sklada so namenjena tajnim operacijam in plačilu tajnih virov oziroma informatorjev Sove. Informacije o višini spornih izplačil so različne: po navedbah nekaterih virov naj bi sporna izplačila iz sklada znašala nekaj 10.000 evrov, po navedbah drugih pa do 200.000 evrov.

Izplačila so sporna zato, ker obstaja sum, da sta nekdanji direktor Sove Iztok Podbregar in njegov namestnik Boštjan Šefic ta sredstva zadržala zase, čeprav naj bi bil denar uradno namenjen za plačilo dela tajnim sodelavcem Sove.

Podrobnosti na Pod črto.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]