13 (razbojnikov) SZS vs. Tina Maze

15. Dec 2016 08:37

Najnovejši spor med najboljšo slovensko smučarko vseh časov Tino Maze in Smučarsko zvezo Slovenije je na dva tabora razdelil slovensko javnost. Nekateri Tino Maze podpirajo, spet drugi jo obsojajo.

Mazejeva naj bi namreč od SZS zahtevala 90.000€ za njen poslovilni nastop v slovenskem dresu na katerem so sponzorji SZS. Andrea Massi ob tem pravi, da SZS zavaja saj naj bi se pogajali zgolj za znesek 15.000€, medtem pa na SZS trdijo, da so zahtevali 15.000€ za vsakega zlatega sponzorja, kar skupaj nanese 90.000€.

Dogajanje komentira bloger Kavarna Hayek, ki med drugim navede …in če bi nastopila v dresu SZS, ne bi mogla ničesar iztržiti ali bi celo kršila pogodbo do svojih sponzorjev, zato je pač zahtevala nekakšno kompenzacijo – 90.000 evrov. Ampak to sploh ne bi bil strošek zveze, saj bi »vsak izmed zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva«.

Povsem razumna zahteva, saj zakaj bi se sponzorji zveze »zastonj šlepali« (ja, tipično socialistično) na Tino Maze, ki z njimi nima ničesar. Če bo nastopila pod njihovimi logotipi, ji morajo za to plačati. Drugače bo nastopila v svojem dresu. Kaj tukaj ni jasno? In predvsem komu?

Več na blogu.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]