Neškodljivi instagram predsednik in logika licemerja

17. Nov 2017 06:08

Borut Pahor je nov in dosedanji predsednik republike, znan tudi kot kralj instagrama. Po mnenju Borisa Vezjaka mu je v enem zamahu uspelo pokazati, kako šibek medijski komentariat imamo v Sloveniji.

Uredniki množičnih medijev so v minuli predsedniški kampanji največkrat znova angažirali piarovce, lobiste in sodelavce inštitutov za politični marketing, ki sami ponujajo kampanje kandidatom. Ob tem ni manjkalo niti nekdanjih politikov in celo šefov varnostno-obveščevalnih služb.

Pahorjevi podporniki največkrat, tako ali drugače, vrtijo argument o neškodljivosti njegovega početja: že res, da se rad slika na socialnih omrežjih, ampak s tem ne povzroča omembe vredne škode. Že res, da mu kdaj uide kakšna sočna, ampak res ni seksist.

Bloger pa je celoten argument o predsednikovi neškodljivosti zavrgel. Tega se je lotil z analogijo. Predstavljajmo si hišnega vodoinštalaterja, avtomehanika ali električarja, ki jih radi pokličemo na dom, da nas rešujejo iz dnevnih zagat. Od vseh enostavno pričakujemo, da opravljajo svoje delo.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]