“Znajdi se” generacija

19. Feb 2014 14:52

znajdi_seOlimpijske igre in uspehi naših športnikov so sicer v zadnjih dneh nekoliko preusmerili pozornost in misli ljudi od vsakdanjih tegob, a po zaključku olimpijskih iger bo življenje hitro spet ubralo svojo staro pot.

Sašo Ornik se v svojem tokratnem zapisu navezuje na pisanje Dela o razočaranju in politiki, kjer se avtor sprašuje, kako to, da imajo razočarani državljani toliko mesta v medijih.

Ornik odgovarja, da je morebiti to zato, ker je razočaranje vseprisotno. Morebiti zato, ker se širi nemočen obup, ko niti vstaje, niti nasilje, ničesar več ne morejo spremeniti, ker se je vsa družba spremenila v groteskno tvorbo, ki deluje le še v korist tistih posameznikov, ki se znajdejo. Obče dobro pa je le še prazna besedna zveza, zlorabljana za nabiranje političnih točk.

Zaradi tega se je bati predvsem, da naš razočarani državljan na koncu sklene, da se za nič več, razen za lastno ugodje, ne splača trudit. Da je svet gnil in se pravi znajdi se. Morda je v Sloveniji celo že tako.

Temu med drugim dodaja, da tudi politiki niso uvoženi iz tujine, ampak se v takšni družbi formirajo in neumno je potem pričakovati, da se bodo obnašali drugače, kot večina. Zaradi vsega tega smo nekakšni ujetniki v začaranem krogu pa športni uspehi gor ali dol, zaključuje bloger.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]