Niso jim ukradli samo države, ampak tudi proteste

11. Feb 2013 13:23

Ena glavnih zahtev udeležencev t.i. vseslovenskih vstaj je umik politične elite, leve in desne, ki usodo Slovenije kroji že 20 let. Na čelo civilnodružbenih organizacij, ki jih združuje protestno gibanje, se je postavil Odbor za pravično in solidarno družbo. Nanj se mediji obračajo, ko želijo izpostaviti stališče protestnikov, priznavajo mu tudi intelektualno pobudo, ki naj bi v okviru protestniškega gibanja artikulirala zahteve ter jih organizacijsko vpela v nekakšno novo formalno obliko političnega gibanja?

Ti novi, sveži obrazi na slovenski družbeno-politični sceni so navedeni na spletni strani Odbora za pravično in solidarno družbo: Jože Pirjevec, Vuk Čosić, Darko Štrajn, Dušan Keber, Franc Žnidaršič, Niko Toš, Aleš Gulič, Vlado Miheljak, Boris Vezjak, Rudi Rizman, Božo Repe in drugi.

“Ali gre osel res le enkrat na led?”  se ob tem sprašuje Marko Pavlišič, ki je, tako kot tisti brez spomina zlate ribice, v imenih odbora prepoznal staro gardo slovenske levičarske avantgarde. Po blogerjevem mnenju bodo snovalci dveh propadlih strankarskih projektov – Zares in Pozitivne Slovenije – pozitivno vstajniško energijo poskušali akumulirati v novo politično stranko za potrebe zmage levice na naslednjih volitvah.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]