O organiziranih posameznikih, njihovem vodji in paradržavi na Kosovu

24. Jan 2018 08:08

Samo nekaj ur kasneje, pravzaprav takoj za tem, ko so predsednika svetovalci obvestili, da so umorili srbskega politika Oliverja Ivanoviča na Kosovu, se je predsednik odločil.

Izjavil je, da bo osebno spremljal policijsko in pravosodno preiskavo, dokler storilci in naročniki atentata ne bodo obsojeni ter, da bo, deloma tudi zaradi tega, obiskal Kosovo.

To soboto, 20. januarja 2018 je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić v prostorih Tehnične fakultete v Kosovski Mitrovici sprejel, politične predstavnike Srbov na Kosovu, ter ponovil, da želi imena vseh vpletenih v Ivanovićev uboj, saj da do njih, kot je rekel, ne bo milosti, ne glede na njihovo nacionalnost.

Vučić je bil odločen. Najverjetneje je prav zaradi te njegove prepričljivosti ostala po koncu srečanja, tudi ko so se udeleženci že razšli, svojevrstna praznina. Vučić namreč ni ne govoril, ne odgovoril, niti vsaj omenil sporočila, ki mu ga je tik pred prihodom v Mitrovico posredovala bivša poslanka v kosovski skupščini, Rada Trajković.

Pisma, kot ga je napisala poslanka, ki ob tem tudi dobro pozna stanje in okoliščine, ki so privedle do atentata, enostavno ni mogoče spregledati… več piše Borut Šuklje, nekdanji minister za notranje zadeve in veleposlanik v ZRJ, danes pa mednarodni svetovalec za področje jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]