O pijanem županu in njegovi krivici

16. Feb 2018 08:37

Pred dnevi je v javnost prišla informacija, da so pred nekaj tedni policisti ustavili postojnskega župana Igorja Marentiča, ki je vozil močno pijan. Alkotest mu je pokazal kar 1,73 promila.

Epiloga zgodbe smo v Sloveniji, razen redkih izjem, od političnih veljakov že nekako vajeni. Postojnski župan bo odgovarjal zakonu, sam pa odgovornosti ne namerava prevzeti in ne razmišlja o odstopu s funkcije.

Bloger Kričač je kritičen:

Še vedno ne razumem, kako je v Sloveniji pijančevanje in vožnja pod kakršnimkoli vplivom alkohola lahko sprejemljiva. Še vedno ne razumem, kako nismo uspeli uzakoniti 0,0 in zakaj pri nas stari poklicni vozniki, namesto da bi svojega pijanega kolega obsojali in izobčali za njegova dejanja, v rokavicah pravijo, da “ni vozil sam.”

A reakcija v zadnjem primeru pijanega politika/voznika ponuja zelo jasen odgovor. V Sloveniji nam manjka jajc.

Najprej jajc, da bi po takšnih dejanjih prevzeli odgovornost za svoja dejanja in po napihanih 1,73 skesano priznali, da nimamo več nikakršnega ugleda in da zato ne moremo več opravljati funkcije. Problem postojnskega župana je namreč znova jasno pokazal, da tudi njemu ni jasno, da je karkoli storil narobe… nadaljevanje na blogu

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]