O zmotni razlagi pravil javnega naročanja v naročilu za premostitev doline Glinščice

13. Sep 2019 06:07

Zmedo in kazensko ovadbo pri oddaji javnega naročila za premostitev doline Glinščice, kar je v javnosti in v Komisiji za nadzor nad javnimi financami pri obravnavi postopka javnega naročila za premostitev doline Glinščice vzbudilo preverjanje kaj je prav za javni interes, je pravna stroka razlagala napačno in v nasprotju z javnim interesom Slovenije.

Če želimo pravne norme pravilno uporabljati, ne pa zlorabljati pravo, moramo najprej te norme tudi razumeti. Pokojni profesor dr. Stojan Cigoj je na svojih sijajnih predavanjih študentom ničkolikokrat poudaril, da terja pravilna uporaba prava predvsem pravilno razumevanje prava, kar je mogoče doseči le z razumnim in intelektualno poštenim tehtanjem pravnih norm. Če pravo razlagamo napačno, ker ga ne razumemo, ali ker ga namerno želimo zlorabiti je posledica nujno škoda, ki jo utrpi, kdor prava ne pozna in ne razume. V primeru napačne uporabe prava javnih naročil pa škodo utrpi proračun Slovenije in s tem vsi slovenski državljani.

2TDK je povsem napačno ocenil, da je »prisiljen kot nedopustno izločiti najugodnejšo ponudbo«, ki je bila za 5,5 milijona evrov cenejša od naslednje ponudbe konzorcija Kolektor CPG, RIKA in POMGRADA, po tem ko je na zahtevo mnogo dražjega ponudnika po ponovnem preverjanju sam, brez sodelovanja najugodnejšega ponudnika konzorcija MARKOMARK NIVAL, NIVAL INVEST in EKOREL ugotovil,…v nadaljevanju piše Stanko Štrajn

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]