Obeta se nov poskus “ureditve pravic istospolnih parov”

17. Jun 2013 08:43

Kljub obljubam leve vlade, da ideoloških tem ne bo odpirala, saj naj bi bilo v prvem planu reševanje težke gospodarske situacije države, so našli čas za poimenovanjem vojašnice po spornem partizanskem generalu, ob sobotni paradi ponosa pa so napovedali  ureditev “izenačitve pravic različno spolno usmerjenih” še do konca leta.  V ozadju gre za spopad za pravice gejevskega lobija do istospolnih porok in posvojitve otrok.

Spomnimo, ljudstvo je družinski zakonik, ki je v zelo omiljeni obliki delno urejal to področje, pred dobrim letom zavrnilo s 55% večino. A zaostritev referendumske zakonodaje, ko je pogoje za referendum zelo težko izpolniti, še težje pa je zakon na njem zavrniti, levi politiki in istospolnim daje upanje, da bi ob letu osorej vsaj nekaj dodatnih pravic istospolnih uspeli spraviti v zakonodajo. Naglica je razumljiva, saj je trajnostna doba te sestave parlamenta negotova.

Tatjana Malec je prepričana, da gre pri vsem skupaj zgolj za sebičen interes gejev in lezbijk, ki: “čeprav vedo, da to ni dobro za otroka, se še vedno iz svojih sebičnih interesov odločijo zanj, in potem izsiljujejo državo za privilegije, ter zlorabljajo otroka za dosego svojih ciljev.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]