Odpiranje zgodovine s strani SDS je kontraproduktivno

6. Jun 2014 08:02

arhivTudi če gre pri mnogih za čisto iskreno željo obračunavanja s tistimi, ki jih imajo za odgovorne kršenja človekovih pravic v prejšnjem režimu pa je med nasprotniki tudi jasno vidno, da gre za željo po obračunavanju z nekdanjih političnim režimom in njegovimi zločini.

V nedeljo se bodo volivci torej odločali o noveli zakona o arhivih, ki naj bi po mnenju nasprotnikov novele oteževala dostop do arhivov, zagovorniki pa trdijo, da novela zakona dejansko še bolj odpira arhive.

O usodi referendum bo odločal tudi kvorum, saj morajo nasprotniki novele zakona na volišča privabiti več kot 20% volilnega telesa.

Referendum pa predstavlja tudi del predvolilne kampanje za volitve v Državni zbor. Z njim želi predvsem SDS mobilizirati svoje volilno telo. A njihova prizadevanja imajo lahko tudi nasprotni učinek in lahko mobilizirajo njihove nasprotnike.

Kljub temu je bolj verjetno, da bo večina Slovencev ostala doma, saj mnogim že močno presedajo zgodovinske teme in niti ne vedo natančno, o čem bi naj na referendumu 8. junija odločali, še med drugim piše Sašo Ornik Jin.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]