Se Fištravcu pripravlja Kanglerjev scenarij?

12. Dec 2014 13:23

Shod_soočenja_fistravec_wikiPo razkritju, da je občina Maribore tik pred bankrotom je začel vstajniški župan Fištravec zgubljati tla pod nogami. V Mariboru se krepi nezadovoljstvo in počasi sili v cono vrelišča. Številni pričakujejo, da bo dosežena stopnja enostavno postregla z nadaljevanjem uličnih vstaj – tako kot so številni odšli skandirati proti Kanglerju, se utegne zgoditi, da bo istega postopka deležen novi župan.

Bodo protestniki za “gotofega” razglasili prav vstajniškega župana?

Fištravec se je zapletel na kar dveh točkah povsem nedopustnih napak, ki jih bo težko saniral: prikrivanje stanja v občinski blagajni, ko je le mesec nazaj v času kampanje sadil rožice, dramatično stanje pa zamolčal, nato pa še z ravnodušno in brezčutno napovedjo, pravzaprav kar naštevanjem projektov, predvsem socialnih in kulturnih, ki jih bo ukinil ali jim zmanjšal dotacije.

Tudi mediji v zadnjih dneh učinkujejo propagandistično. Njihov osnovni namen ni več informiranje in delovanje v javno dobro ampak bi mu lahko dejali »gotof-si-novinarstvo«. Po anketah sodeč pa ljudstvo že pričakuje njegov odstop.

Če bo torej moder, bo župan še pravočasno znal razbrati vsa navzoča znamenja ter bo še pravočasno izpregel in nepreklicno odstopil s svoje funkcije. Razvoj dogodkov v naslednjih tednih ali morda mesecih bo nakazal, ali se obe rušilni logiki, medijska in ljudska, vzajemno odvijata v smeri, ki ne bo dovolila povratka… več piše dr. Boris Vezjak.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]