Odstop Lada Ambrožiča: Varuh je mrtev, živel varuh!

12. Dec 2016 08:37

Kar je Lado Ambrožič, varuh pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, napovedoval skoraj eno leto ali več, se je zgodilo. Odstopil je s svoje funkcije.

Dr. Boris Vezjak, ki je v nekem trenutku tudi sam pozval Ambrožiča k odstopu, v tokratnem zapisu podaja oceno dogajanja okrog odstopa/upokojitve Lada Ambrožiča.

Kot piše uvodoma lahko zdaj, ko je od njegovega odstopa minilo že deset dni in je čas za oceno dozorel, z veliko mero razočaranja ugotovimo, da se je obrnilo natanko tako, kot smo predvideli: njegovega odstopa nihče ni vzel resno. Kaj vzel, nihče ga ni opazil. Izjem ni. Še več, nacionalka je suhoparno v enem stavku absolvirala informacijo o njegovem odhodu.

Če mu je bilo Ambrožiču vrh glave tega, da ga vodstvo RTV Slovenije ne posluša, da je brez moči, da ga vsi ignorirajo, da ne prisluhnejo njegovim letnim poročilom, ne vodstvo in ne programski svet, so zdaj kot uradni razlog njegovega odhoda navedli, da se bo upokojil. Ne vem, v kakšni meri je zastranitveno sam prispeval k temu vtisu – k navedbi nekega drugega razloga namreč. Delno gotovo, če velja, da je uradni komunike za medije točen in ni zmanipuliran v poročilih RTV Slovenija in STA. Škoda zanj, izgubljena priložnost… več v zapisu bloga.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]