Odvzem mandata Janši: se vrača praksa, ko je veljala zgolj resnica tistih na oblasti?

16. Okt 2014 20:03

jansa-zaporOdvzem mandata Janši s strani poslanskih kolegov dviga mnogo prahu v laični in strokovni javnosti.

Robert Kaše je ogorčen nad tem, da si je nekdo dovolil poseči v pravico ljudstva, da izvoli svojega predstavnika. Bloger meni, da predstavnika ljudstva, ki ga je izbralo ljudstvo, bi smelo, po logiki stvari odpoklicati samo taisto ljudstvo, ki ga je izbralo.

Drugi fakt, ki moti blogerja je, da konkretnemu obsojencu kazen izteče čez slabi dve leti, izvoljen pa je bil za mandat, ki naj bi trajal še vsaj dve leti dlje. Torej so mu kolegi, ki se imajo za pravičnega zakonodajalca v tej državi, z izključitvijo, poleg obdobja ko bo zaprt, odvzeli položaj tudi za tisto obdobje, ki mu pripada še po tem.

Kaše meni, da gre za kruto in nesorazmerno kaznovanje političnega nasprotnika in dodaja, da ob tem človek dobi zelo slab priokus neprikritega vračanja prakse, ki jo že poznamo, in sicer, da je resnica samo ena in znana zgolj tistemu, ki je na oblasti.

“Čigava je potemtakem država, kjer državljani ne morejo spoštovati oblasti ampak se lahko le zgražajo nadnjo?” se sprašuje na koncu zapisa.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali so bile po vašem mnenju z odvzemom poslanskega mandata Janši kršene ustavne pravice)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]