Cerar bi lahko v primeru Delić povedal kaj več, kot le 140 znakov

16. Okt 2014 14:52

anuska_delicZačelo se je sojenje novinarka Dela Anuški Delić, ki je v seriji člankov konec leta 2011 pisala o povezavi neonacistične skupine Blood & Honour s stranko SDS.

Tožilstvo novinarki Anuški Delić v obtožnem predlogu očita izdajo tajnih podatkov. Sporno naj bi bilo, da je po trditvah Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Sova objavila tudi njihove podatke, ki naj bi bili tajni.

Na omenjeni primer se je, sicer kar preko tviterja, odzval tudi predsednik vlade Miro Cerar. In medtem, ko so nekateri, na podlagi omenjenega tvita, Cerarju očitali, da je bilo to neetično saj je komentiral sodni proces, ki še teče in s tem posredno vršil pritisk na sodstvo, pa so drugi prepričani, da bi Cerar primeru novinarke Delićeve moral nameniti nekaj več besed.

Dr. Boris Vezjak tako v uvodu zapiše: “Že res, da se predsednik vlade Miro Cerar zadnje čase skorajda izogiba medijem, že res, da njegovi varnostniki nadirajo novinarje in jim onemogočajo običajno rutinirano delo, a vendar bi od eminentnega pravnika še zmerom celo ob znižanih anticipacijah pričakovali, da v primeru Delić, ki tako močno zadeva zakonodajo, človekove pravice in svobodo izražanja, pove kaj več kot tistih 140 + znakov.”

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]