Omejevanje števila rojstev – poslovna priložnost in ključ do ekološke sanacije Zemlje?

2. Dec 2015 14:23

polution (1)Aktualno segrevanje Zemlje se povezuje s porastom toplogrednih plinov. O tem govorijo  vsi: posamezniki, gibanja, stranke, politiki. V spominu človeka, ko so obstajali že pisni viri  in ko še ni bilo industrializacije so zabeležena izrazito topla obdobja in  mala ledena doba. Iz  anali vrtin ledu je tudi razvidno, da so bila obdobja, ko je bila vsebnost ogljikovega dioksida visoka. Samo en resen izbruh vulkana ali katastrofalnega požara zasenči emisije toplogrednih plinov vseh termoelektrarn skupaj.

Zaradi čistejšega okolja , zaradi iskanja novih virov energije, zaradi odgovornejšega in bolj higieničnega ravnanja človeštva podpiram prizadevanje za zmanjšanje toplogrednih plinov. Del znanstvenikov napoveduje celo malo ledeno dobo, torej ohlajanje planeta in porast temperatur povezuje z aktivnostjo Sonca.

O prenaseljenosti planeta pa se že leta ne govori več, pišejo na blogu Prebliski in v zaključku pridejo do morda ključnega problema ekološke obremenjenosti Zemlje, kar pa zaenkrat še nihče ni prepoznal, kot dobro poslovno priložnost.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]