Orožarske afere, oškodovanja gospodarskih družb, tajkunizacija – pravna država ne deluje

23. Dec 2014 08:37

sodisceIn ne samo našteto ampak vse, “kar sta pred tem zagovarjali vsa leva politika, ki je sprejela zakone, in skoraj vsa desna. Važna je bila le koncentracija lastništva, sedaj pa se politika spreneveda. V EU je vsakršno oškodovanje družb prepovedano. Žalostno, da posledice plačujemo vsi. Blokiran je razvoj države.”, je prepričan Franc Mihič.

In kot navaja sta to jasno povedala že predavatelj na Univerzi, ustavni pravnik, docent dr. Andraž Teršek in odvetnica mag. Nina Klemenčič Zidar. Oba naj bi trdila, da celo uradniki na CSD in sodniki s svojimi odločitvami kršijo veljavne zakone in škodujejo socialno šibkim članom družbe. Nihče pa ni poklican na zagovor.

V nadaljevanju pa navede še nekaj mnenj med drugim tudi prof. dr. Boštjana Zupančiča, sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice, ki je te dni izjavil, da v našem pravosodju prevladuje pravni formalizem, ker ni kvalitete za sojenje po vsebini. Smo tudi evropski rekorderji po število sodnikov na število prebivalstva, kar seveda stane državljane.evropski rekorderji po številu sodnih sporov na število prebivalcev, ker se v družbi ne ve, kaj je prav in kaj ne in se ne ravna temu ustrezno.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]