Otroci iz Osnovne šole Šentjur vendarle niso lačni

4. Feb 2014 13:23

lacni_otroci“Na začetku svoje učiteljske poti sem učence učila, da lačni otroci živijo v Afriki, danes pa sedijo v klopi zraven njih,” je misel šentjurske učiteljice Bojane Potočnik, ki so jo bralci Večera izbrali za najbolj proniclijivo izjavo preteklega leta.

Franc Kovač, ki je zgroženost nad omenjeno izjavo izkazal v svojem blogerskem zapisu takoj po prireditvi, pa v tokratnem zapisu piše o odklolonilnih odzivih na njegovo nedavno pisanje.

Ti so bili, kot pravi, razmeroma korektni, le njegov naslednik pri Šentjurskih novicah, urednik Jure Godler, je šel daleč preko meje. Ta mu je očital, da hoče vse revne otroke identificirati, označiti in jih domala strpati v nekakšna koncentracijska taborišča.

Kot še navaja bloger je omenjeni urednik nato šel iskati lačne otroke od ene do druge pristojne šentjurske inštitucije in se ob nezgrešljivi naslovnici ŠN še obširno razpisal o tej temi. Kovač piše, da je bil izid raziskave nesporen in je samo potrdil njegove trditve. Lačnih otrok namreč naj nebi našel, temveč le bogate in revne otroke.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]