Šešok bleknil, Pahor, Bratuškova, ministri in drugi politiki ter človekoljubi pa ostali tiho

4. Feb 2014 14:50

sesokDušan Šešok je z nedavnimi izjavami, ko je utemeljeval delavcem, da jim del plače zadrži, dokler podjetje ne doseže boljših rezultatov ter, da mora biti danes vsak vesel, da sploh dela, dvignil ogromno prahu. Očitno pa omenjene izjave niso zgrozile pravih ljudi.

Zanimivo je namreč opazovati kako so se na njegova delodajalska dejanja in grožnje svojim delavcem, odzvali večni varuhi pravne države, zaščitniki delavskih in človekovih pravic ter tem podobni poklicni in amaterski zaščitniki ponižanih, ogroženih ter izkoriščanih ljudi, piše bloger Plagiator.

Pri tem, kot meni, je še bolj presenetljivo, da molčijo mnogi dežurni človekoljubci, ki skoraj nikoli ne zamudijo kakšne priložnosti, da se javno ne bi na vsa usta zavzemali za človekove pravice in spoštovanje človekovega dostojanstva.

Pričakovali bi, da bi se ob javni razglasitvi svojih delavcev za kapitalistične tlačane in sužnje oglasil predsednik države Borut Pahor in takšen odnos delodajalca do svojih zaposlenih ostro obsodil. Oglasiti bi se morala tudi predsednica vlade Alenka Bratušek, pa njena ministrica za delo ter minister za pravosodje in še kdo iz njene oblastne bližine. In upravičeno bi smeli pričakovati, da bi se oglasili tudi politiki, ki se prav v zadnjem času tako zelo ukvarjajo s človekovimi pravicami. Vendar njih zanimajo le človekove pravice že zdavnaj mrtvih, še med drugim dodaja ogorčeni bloger. (foto: blog Plagiator)

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]